Concert amb Quico Pi de la Serra

Francesc Pi de la Serra (Barcelona, 1942) és el més veterà dels cantautors catalans. Però és també un dels que transmeten un esperit més jove amb les seves cançons, que arreu del món han fascinat companys d’ofici d’un gran prestigi, des de Caetano Veloso fins a Paolo Conte, passant per Gilberto Gil o Joaquín Sabina, que el reconeixen com un dels seus principals mestres.
 
Des del 1962, any en què es va incorporar a “Els Setze Jutges”, Pi de la Serra ha compost un llarg seguit de peces que l’han consolidat com un dels cantautors europeus que han sabut trobar un discurs artístic més personal i independent, amb un gust literari que entronca amb el surrealisme i els altres corrents de la gran tradició de les avantguardes de la dècada del 1920.
 
Amb més de cinquanta anys de carrera, gaudeix del respecte dels circuits internacionals de cançó on ha actuat: Espanya, França, Portugal, Santo Domingo, Mèxic, Canadà, Cuba, Estats Units, Anglaterra, Alemanya, Itàlia, Brasil, Uruguai, etc.), i ha rebut la col·laboració d’artistes com Gilberto Gil, Maria del Mar Bonet, François Rabat, Joan Albert Amargós, Paolo Conte, Luis Miguel, Joaquín Sabina, Joan Manuel Serrat, Loquillo, Luis Eduardo Aute, Ana Belén, Carme Canela…
 
Al 2007 va rebre la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya, com a membre dels Setze Jutges, i el més prestigiós premi a la cançó per la seva trajectòria: el Premi Altaveu.
 
El 2012 es duu a terme el concert de celebració dels 70 anys amb la participació d’un grapat d’artistes a amics.
 
Els anys 2018-19 també ha girant junt amb la Maria del Mar Bonet l’espectacle “Quico-Maria del Mar” recordant el disc que van fer junts fa 40 anys.
 
Aquest diumenge 6 d’agost, a 2/4 de 10 del vespre a la Placeta de l’1 d’Octubre, QUICO PI DE LA SERRA, ens presentarà el seu 24è disc “Cançons de Combat”. La proposta inclou cançons fetes fa molts anys, d’altres més recents, però totes emblemàtiques. “Cançons de combat” destil·la una part fonamental de la forma de ser de l’artista que sense concessions repassa l’actualitat a través de cançons fetes en diverses èpoques.
 
Benvingut a Verges, Quico!
 
Concert gratuït.