Rutes per Verges

La ruta del Baix Ter en BTT Codi ruta: 1DBT

Itinerari per la zona del curs baix del riu Ter. El recorregut s’inicia a Verges, poble medieval que conserva encara gran part de les seves muralles i on podem observar diversos elements interessants relacionats amb el riu Ter: el molí de Verges, els antics safareigs i el rec, al costat de les antigues muralles. Seguim el riu fins a la seva desembocadura, la Gola, de característiques molt especials, que forma una barra de sorra. Passarem per una antiga resclosa i pel nucli monumental de Torroella de Montgrí.

A la zona de la costa es visiten els importants espais naturals de la Platera i del Ter Vell, conjunt de zones humides litorals amb un gran patrimoni natural i de gran importància com a refugi d’aus aquàtiques. Arribarem fins al nucli de l’Estartit, antic poble pesquer de Torroella on podrem observar al davant la magnífica imatge de les illes Medes que caracteritza aquest paisatge de gran bellesa. Són notables, també, les masies fortificades que trobarem en la zona propera a la costa. Destaquen els elements relacionats amb l’aprofitament de l’aigua, com: els ponts, molins, preses, recs, etc.

L’itinerari:

Verges – Torroella de Montgrí – La Gola – La Platera – l’Estartit – Torroella de Montgrí – Gualta – Sant Iscle d’Empordà – Verges.

Informació treta de L’Empordà en bicicleta 


Rutes a peu i en bicicleta per Verges i rodalies:

Us recomanem les següents rutes:

  1. Terra de tramuntana.
  2. Comtat d’Empúries.
  3. Terraprims.
  4. Camins d’aigua.
  5. El Baix Ter.
  6. La Ruta del Ter.
  7. Altres rutes.