Concert benèfic “L’Empordà canta a Llach”

El poble de Verges i l’Empordà homenatjaran Lluís Llach amb un gran concert el proper 20 de juliol.

Aquest any 2017 es compleixen 50 anys del debut de Lluís Llach com a cantant, que va tenir lloc el 22 de març de 1967 al Centre Catòlic i Social de Terrassa. Llach va estar 40 anys sobre els escenaris, fins el seu comiat definitiu el 24 de març de 2007 en l’últim dels concerts de comiat que van tenir lloc a la seva població natal, Verges.

Ara fa 10 anys que Lluís Llach va proposar al poble de Verges acomiadar-se dels escenaris on tot havia començat. En un primer moment vam pensar que era una altra de les seves grans utopies, però en realitat era el millor regal que podia oferir al poble de Verges: la cloenda als escenaris que tothom somia, la fidelitat en fets i, per a nosaltres, els vergelitans, un agraïment i un repte.

Aquell va ser l’esdeveniment més gran que mai s’ha produït mai al poble. I per commemorar aquestes efemèrides, teníem clar que el poble de Verges havíem de fer un gran acte a Lluís Llach. És per això que una Comissió formada per gent del poble i creada per l’ocasió, organitzarà els propers 19, 20, 21 i 22 de juliol, una sèries d’actes (concerts, exposicions, cinefòrum, agermanament amb el poble de Porrera, etc.) dins el projecte “Llach 50”.

Els actes que es fan són els següents:

 

Dimecres 19 de juliol, a 2/4 de 10 del vespre a La Placeta

Concert amb Borja Penalba i Mireia Vives.

Mireia Vives i Borja Penalba presenten l’espectacle “Cançons de fer camí”. Es tracta d’un recull de poemes d’autors ben diversos que, amb la veu de Vives i la guitarra de Penalba, configuren un univers tant ric com heterodox. Entre els autors hi ha obres de Maria Mercè Marçal, Vicent Andrés Estelles, Joanjo Garcia, Joan Vergés, Ovidi Montllor, Bob Dylan i Roc Casagran.

Entrada gratuïta

 

Dijous 20 de juliol, a les 10 de la nit a la Plaça Major

Concert “L’Empordà canta a Llach”.

L’acte central es celebrarà el 20 de juliol a les 10 de la nit, amb un concert benèfic (els beneficis aniran destinats a la Fundació Lluís Llach) sota el títol “L’Empordà canta a Llach”. Un acte presentat pel periodista i escriptor Martí Gironell, i que comptarà amb la presència de diferents artistes i grups amb arrels empordaneses que, sota la direcció musical de Pau Guillamet “Guillamino”, volen homenatjar el cantant vergelità i mostrar que la música empordanesa segueix ben viva.

Els artistes confirmats pel gran esdeveniment són Miquel Abras, Joanjo Bosk, In Crescendo, Josep Tero, Jofre Bardagí, Rosa Pou, Neus Mar, Les Vox, Jordi i Júlia Molina i Victor Branch. Des de l’organització han informat que el concert comptarà amb alguna altra col·laboració ben especial.

Cal destacar la bona predisposició de tots els artistes i grups empordanesos amb qui s’ha contactat.

Les entrades es posaran a la venda el proper dilluns 26 de juny i es podran adquirir per internet a www.lesvoltes.cat o bé adreçant-se a la Llibreria Vitel·la (L’Escala), el bar L’Escut (La Bisbal d’Empordà), el bar Nafent (Torroella de Montgrí), la llibreria Les Voltes (Girona). A partir de dimarts 27 de juny, també es podran adquirir al Centre de Visitants de Verges.

Preu entrades: 18 € anticipada, 20 € mateix dia

Compra la teva entrada online aquí

CARTELL LLACH 50

Divendres 21 de a les 9 del vespre a la Placeta

Cinefòrum amb la pel·lícula Llach, la revolta permanent.

Projecció de la pel·lícula “Llach, la revolta permanent”, del director Lluís Danés. La pel·lícula és un recorregut pels records autobiogràfics del músic Lluís Llach amb les imatges i testimonis dels protagonistes del 3 de març de 1976 dels successos ocorreguts en Gasteiz, en els què van morir 5 treballadors i més de cent van resultar ferits durant la intervenció policial en el transcurs d’una assemblea, que se celebrava a l’església de San Francisco d’Assís.

Comptarem amb la presència del director de la pel·lícula i d’alguns dels membres de l’Associació d’afectats del 3 de març.

llach revolta permanent

Dissabte 22 de juliol a les 6 de la tarda a la Plaça Major

Acte d’agermanament dels pobles Verges i Porrera.

Es farà l’acte institucional per formalitzar l’agermanament dels pobles Verges i Porrera, acompanyats de tots aquells porrerans i vergelitans que vulguin participar-hi.

La iniciativa ha sorgit d’ambdós consistoris, que volen agermanar els dos pobles que han format part de la vida personal i artística de Llach. Dos pobles i dos paisatges totalment diferents d’un mateix país; l’Empordà i el Priorat. Aquest fet permetrà a vergelitans i porrerans, a empordanesos i  prioratencs, a gironins i tarragonins a establir nexes d’unió i compartir cultures i tradició, paisatges i vivències.

 

Durant els dies 20, 21, 22 i 23 de juliol a l’espai La Placeta

EXPOSICIÓ “PENSAMENT, POEMA, CANÇÓ”. Inauguració dijous 20 de juliol a les 6 de la tarda.

Obra de l’artista Roser Oter. Interpretació de les lletres de les cançons de Lluís Llach i els poemes de Miquel Martí i Pol.

He creat obres en les que hi ha hagut prou una paraula, un poema, una lletra, una cançó, una música, un traç… un pensament. Un joc de materials i d´emocions que han donat forma als meus somnis. En aquesta obra, els poemes de Miquel Martí i Pol, i les lletres i músiques de Lluís Llach han estat els fils conductors d’aquest profund viatge.

Roser Oter